Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
    Някой да продава читава фейслифтова 166,но само с 3.2 мотор?
    Ако още я продава де...
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=77651
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Още миналата година му звънях на пича и бях на път да ходя да я видя,но точно тогава той ми звънна и ми каза че за сега я спира от продажба,че има поражения от градушката и се чудеше дали да я прави.Имахме уговорка когато реши да звънне,но така и не се обади.Аз му звънях няколко пъти и още не беше минала на оглед и не се знаеше какво ще става,после реших да не досаждам вече че ми стана неудобно да звъня,иначе бях навит дори и градушкова ако се разберем за цена да я взема,но уви.

Comment

• здравейте колеги искам да попитам на Алфа 166 2.0 16 бобината на свещите е с две крачета ,а на 166 2.5 24к е с три крачета,знае ли някои какво влиза в тези крачета имам предвид на 2.5 предполагам влиза плюс,минус,и управление от компа,а на 2.0 какво е захранването,дали е плюс и оправление,а минуса си го взема от главата искам на 2.0 да сложа бобина от 2.5
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• На 2,5 изводите са +12V постоянно, шаси постоянно и управление.

На 2,0 TS на единия извод има +12V постоянно и се управляват по (-) от ECU-то.

Втората свещ как ще я палиш?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Надявах се точно ти колега да помогнеш ,значи на 2.0 за да подкарам бубина от 2.5 трее да и дам само един постоянен минус,управление от еку по минус си има на колата постоянен плюс през контактен ключ си има също,трее само един минус.
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• За 2.0 TS е така, както съм го казал.
              За бобината от V6 не съм сигурен при положение, че има постоянно приложено напрежение +/- 12V а третия извод е управление, дали няма вграден в нея комутатор а ECU - то само да управлява този комутатор с доста по-маломощни импулси.

Другият вариант е извода за шаси да е просто екран.

PS:

Това последното лесно може да се установи. Ако изводът към шаси е екран, не трябва да има галванична връзка с останалите 2. Иначе между 1 и 3 (крайните изводи) трябва да се мери съпротивлението на първичната намотка.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:05.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• То на 90 процента от колите са с 3 крачета,ма на 2.0 мотора са 2 как да разбера преди да съм купил бобини дали ще сработят при мене.Искам да сложа бобини от 2.5 на моята кола,понеже са идентични на външен вид и няма да е труден монтажа,само жиците създават интрига,ма бобини сходни на моите с 2 крачета не можах да намеря БМВ АУДИ ФИАТ всички са с 3 крака.
                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Мери съпротивление между 1 и 3. Трябва да измериш това на първичната намотка. 2 не трябва да има връзка с 1 или 2 и ако единият извод на вторичната намотка не прави връзка към шаси посредством монтажната сглобка, то твърде вероятно 2 да служи за тази цел.

При бобините на 2.0 TS двата края на вторичната намотка са изведени на изводи към 2 свещи, които се явяват последователно свързани товари.

Аз пак не разбрах, как ще палиш двете свещи с такава бобина.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нямам подръка бобина за да меря ,затова питам не искам да купувам бобини и да установя че не стават ,искам да съм сигурен.Точно това е целта 2.0 16 да стане с нормално запалване с една свещ,само голямата,това е свързано с една моя идея която в момента реализирам,и ти лесно ще сабереш 2 плюс 2 и ще получиш отговора,според мене трябва всичко да работи коректно.
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                      Нямам подръка бобина за да меря ,затова питам не искам да купувам бобини и да установя че не стават ,искам да съм сигурен.Точно това е целта 2.0 16 да стане с нормално запалване с една свещ,само голямата,това е свързано с една моя идея която в момента реализирам,и ти лесно ще сабереш 2 плюс 2 и ще получиш отговора,според мене трябва всичко да работи коректно.
                      Не се съмнявам, че ще ги доведеш нещата до успешен край

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Гръм да ги убие всички галфони дето са проектирали жилата на скоростите и захващането им.Здрав автомобил и читава жена да не видят през живота си....
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                          Още миналата година му звънях на пича и бях на път да ходя да я видя,но точно тогава той ми звънна и ми каза че за сега я спира от продажба,че има поражения от градушката и се чудеше дали да я прави.Имахме уговорка когато реши да звънне,но така и не се обади.Аз му звънях няколко пъти и още не беше минала на оглед и не се знаеше какво ще става,после реших да не досаждам вече че ми стана неудобно да звъня,иначе бях навит дори и градушкова ако се разберем за цена да я взема,но уви.

Колега, удари една търсачка из швабско, и наоколо. Ще се намери все нещо. Аз търсих доста, но след малко търпение се намира. Гледай из Холандия и Швейцария
                          Virus Alfa

Comment

• http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...2&slink=a0nwbp - а тази да знае някой нещо за нея ? дали има смисал да бия път да я гледам. Мерси на отзовалите се колеги
                            Alfa 147 JTD+ & Alfa 159 JTD +

Comment

• За тия пари бива.
                              Иначе някой се е отървал на време от нея.Има регистрация...ics-а,карбона,ключа,страничния/може би/удар.Скоростите и т.н. и т.н.

Comment

• Аз определено бих видял тази,нищо че не е фейс.
                                http://www.mobile.bg/11435935029243670

Comment

Working...
                                X